Aluminium constructies specialist

Met passie en specialistische kennis maatwerk aluminium constructies realiseren voor onze klanten. 

Over Van der Ende Aluminium Constructies

Het op maat fabriceren van uiteenlopende aluminium constructies, dat is waar wij bij Van der Ende sterk in zijn. Alles bij ons is daar compleet op ingericht; van gespecialiseerde afdelingen tot de modernste machines om alle mogelijke bewerkingen en constructies mee te realiseren.

Specialist door passie voor aluminium

De specialisatie in maatwerk aluminium constructies is ontstaan uit passie voor het materiaal en de continue uitdaging om onze eigen grenzen hierin te verleggen. Aluminium is een veelzijdig metaal en daarom, voor iedereen die graag met zijn handen werkt, een geweldig materiaal om te gebruiken. En dat doen wij graag bij Van der Ende... de mouwen opstropen en mooie dingen maken! Vanuit onze passie is dit ons werk geworden en dat doen wij na al die jaren nog steeds met volle overgave.

Van advies en constructietekeningen tot realisatie

De inzetbaarheid van Van der Ende Aluminium Constructies is heel breed. Als specialist weten wij álles over aluminium. Niet alleen over het materiaal zelf, maar ook hoe dit het beste is te bewerken en om te zetten naar een sterk en functioneel eindproduct.

Vanuit onze kennis kunnen wij daarom uitstekend een adviserende rol aannemen. Van het beantwoorden van vragen tot het samen sparren om tot de beste oplossingen te komen bij uiteenlopende uitdagingen. Deze ideeën kunnen wij vervolgens omzetten naar constructietekeningen waarin alles tot in het kleinste detail is uitgewerkt. Hiervoor hebben wij zelfs een eigen engineersafdeling.

Wanneer vervolgens alle puntjes zijn uitgedacht, is het tijd voor de realisatie van de aluminium constructie. Hiervoor beschikken wij over de modernste machines. Niet alleen om het bewerken van aluminium voor onszelf makkelijk te maken, maar ook omdat wij hierdoor elke uitdaging aan kunnen!

Kortom, van A t/m Z kunt u bij ons terecht, maar ook als u maar voor een deel van het proces onze expertise nodig heeft. Bijvoorbeeld voor aluminium zetwerk.

Heel Nederland en Vlaanderen

Wat ooit begon als werk uit voornamelijk regio Westland en de omliggende gebieden, is inmiddels uitgegroeid tot klanten uit heel Nederland en Vlaanderen. Een groot aantal bedrijven (en particulieren) heeft ons gevonden en wij zijn trots op het feit dat wij velen van hen 'vaste klant' mogen noemen. Dat is een verdienste waar wij veel waarde aan hechten en nog steeds hard voor werken: kwaliteit, expertise en maatwerkoplossingen!

Kwaliteit voorop met NEN-EN 1090 certificaat 

Kwaliteit is belangrijk, zeker wanneer je te maken hebt met dragende aluminium constructies. Om die reden is het NEN-EN 1090 certificaat in het leven geroepen. Staal- en/of aluminium verwerkende bedrijven zijn verplicht om te voldoen aan deze norm en zo een CE-verklaring te kunnen afgeven op de dragende constructies. Daarmee wordt aangetoond dat alle smeltlassen van de aluminium constructie voldoen aan de kwaliteitseisen. 

Om deze verklaring te kunnen opstellen is een Factory Product Control systeem (FPC Systeem) ontwikkeld. Hierin wordt beschreven hoe het fabricageproces en de lassers worden getoetst en gecontroleerd. De lassers van Van der Ende Aluminium Constructies worden ieder halfjaar getoetst. Hierdoor kunnen wij verzekeren dat zij altijd beschikken over de juiste laskwalificaties. 

Bekijk hier ons NEN EN-1090 certificaat

Vragen of meer weten?

Heeft u vragen of denkt u dat wij u kunnen helpen met een aluminium vraagstuk? Vul het korte formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op. Wij helpen u vraag met een duidelijk antwoord of met het vinden van een gerichte oplossing!

* verplichte velden