Glastuinbouw

Sterke lichtgewicht aluminium constructies voor zowel kassenbouwbedrijven als tuinbouwbedrijven.

Aluminium constructies voor de glastuinbouw

Als gespecialiseerd aluminium bedrijf in Westland, is het niet meer dan logisch dat een groot deel van onze klanten uit de glastuinbouw komt. Aluminium wordt veel gebruikt in deze branche. Niet in de eerste plaats door kassenbouwbedrijven, maar ook door de tuinbouwbedrijven zelf. Voor hen realiseren wij een groot aantal producten die het werk in de glastuinbouw een stuk eenvoudiger maken. 

Alle aluminium constructies voor de glastuinbouw worden na bestelling gefabriceerd. De constructies kunnen dan ook helemaal naar wens worden samengesteld. In elke gewenste afmeting en ook met aanvullende modificaties.

Een overzicht met voorbeelden van aluminium constructies die wij regelmatig op verzoek voor de glastuinbouw fabriceren:

Monorail serviceplateau

Ook voor de monorail hebben we bij Van der Ende Aluminium Constructies een aluminium serviceplateau wat het werk op hoogte een stuk eenvoudiger maakt. Deze hangende serviceplateau verplaatst zich soepel over de monorail heen, waardoor het benodigde onderhoud snel en zonder hindernissen kan worden uitgevoerd.

Meer over Monorail serviceplateau

Oogstwagens

Moeiteloos transport over de buisrail en de vloer met de aluminium oogstwagens van Van der Ende Aluminium Constructies. Voor iedere bedrijfssituatie en soort teelt maken wij de oogstwagens op maat. Alle wensen zijn bespreekbaar en te realiseren. Kies voor gemak bij de oogstwerkzaamheden!

MEER OVER Oogstwagens

Plantwagen

Speciaal voor het planten van uw bloemen in het warenhuis, zoals bijvoorbeeld chrysanten. Deze aluminium plantwagen zorgt voor meer comfort voor uw werknemers. De plantwagen kan geheel naar behoeften worden aangepast.

Meer over PLANTWAGEN

Gootkarren

Sterke aluminium gootkarren voor onderhoud en reparaties op het kasdek. Bijvoorbeeld voor het vervangen van ramen of voor de grote schoonmaak. De gootkarren worden op maat gemaakt en zijn daarom verkrijgbaar als smalle variant (voor tussen de nokken) en als brede uitvoering (voor over een nok heen).

MEER OVER Gootkarren

Glaskarren

Veiligheid staat voorop wanneer er gewerkt wordt op het glasdek van een kas. Tegenwoordig zijn hier dan ook veel veiligheidseisen aan verbonden. Met de glaskar (of dekkar) kan eenvoudig (en veilig) aan het glasdek worden gewerkt waarbij de constructie fungeert als serviceplateau.

MEER OVER Glaskarren

Douchecabines

De douchecabines van Van der Ende Constructies zijn speciaal ontwikkeld voor de glastuinbouw. Het doel van deze cabines is om gemak te bieden. Deense karren die vol staan met planten, kunnen door de douchecabines heen gereden worden, waardoor de planten snel een eenvoudig van de benodigde water worden voorzien.

MEER OVER DOUCHECABINES

Afrolsystemen

Het afrolsysteem is een door Van der Ende Aluminium Constructies bedacht systeem om het afrollen van nylon- of staaldraad bij de montage van scherminstallaties te vereenvoudigen. Het afrolsysteem is eenvoudig te monteren en gemakkelijk van tralie naar tralie door te schuiven. 

MEER OVER Afrolsystemen

Beglaasplanken en -haken

Beglaasplanken worden met haken aan het spant bevestigd. Het biedt een praktische oplossing om van binnenuit ruiten te vervangen of te repareren. De stevige constructie biedt voor uw medewerkers veiligheid om op hoogte te werken en kan naar elke gewenste afmeting op maat worden gemaakt.

MEER OVER Beglaasplanken en -haken

Gootrollators

Veilig werkzaamheden op het kasdek uitvoeren? Dat kan met de gootrollators van Van der Ende Aluminium Constructies. Deze aluminium gootrollators zijn voorzien van een valbeveiliging waardoor de dakwerkzaamheden volgens de arbo-normen veilig kunnen worden uitgevoerd.

MEER OVER Gootrollators

Buisrail serviceplateau

Met de aluminium serviceplateau eenvoudig werken op hoogte en verplaatsen over de buisrail. Het werken aan bijvoorbeeld de belichting of de scherming, het verven van buizen of krijt spuiten, gaat hiermee een heel stuk gemakkelijker. Veelal gebruikt door telers en montage- en installatiebedrijven in de glastuinbouw.

Meer over Buisrail serviceplateau

Bos- en oppottafels

De aluminium bos- en oppottafels zorgen dat deelhandelingen met een goede werkhouding kunnen worden uitgevoerd. Het bossen en oppotten kan op de ideale werkhoogte plaatsvinden. Deze werktafels zijn eenvoudig verrijdbaar en te leveren in elke gewenste diepte, hoogte en breedte.

Meer over Bos- en oppottafels

Overgewaswagens

De aluminium overgewaswagens van Van der Ende Aluminium Constructies, worden veel gebruikt bij potplanten- en perkgoedbedrijven. De lichtgewicht wagen verplaatst zich met veel gemak over de monorail, waardoor het rapen van potten of het oogsten van perkgoed snel en eenvoudig kan plaatsvinden.

Meer over Overgewaswagens

Waterwagens

Ideaal voor het interne transport van sierteeltgewassen, zoals bijvoorbeeld rozen. Deze aluminium waterwagens zorgen niet alleen voor veel gemak, maar ook dat de sierteelt in optimale conditie kan worden verplaatst. De waterwagens kunnen geheel naar behoeften worden aangepast.

Meer over waterwAgens

Vragen over aluminium constructies voor de glastuinbouw?

Heeft u vragen over het toepassen van aluminium in de glastuinbouw of heeft u specifieke wensen voor het realiseren van een aluminium constructie? Laat gerust een bericht voor ons achter, we nemen z.s.m. contact met u op om al uw vragen te beantwoorden.

* verplichte velden